2011. máj. 22.

Miért kell beszélni róla?

Ezt a kérdést tették fel egy találkozó alkalmával, és igazából nem tudom mit válaszoljak rá. Igazából úgy érzem ezt a kérdést nem szabadna feltenni, soha. Miért fontos beszélni róla, azért hogy tudatosodjon az emberekbe az hogy van egy ilyen tanulási nehézség mely végigkíséri az egyén teljes iskolai éveit, valamint majd végig kíséri a további éltét is. Persze lehet sikeres bármilyen területen ha el tudja fogadtatni azt hogy nehézségei vannak.
Egy másik nagyon fontos szempont az hogy azért kell beszélni róla hogy minél többen tudjanak róla és akkor sokkal több ember kap segítséget ez ugyanolyan mint hogy arról is kellene beszélni hogy vannak emberek akik segítségre szorulnak.
Fontos beszélni róla mert nem egy olyan téma amiről ez emberek beszélnek, inkább a szőnyeg alá seperjük, de attól meg van és attól meg szenved tőle egy csoport. De az is lehet hogy nem szenved tőle de jó ha tudja hogy mi van és megérti a miérteket az életében.
Mindenkinek tudni kell róla azért hogy elfogadjuk, és azért hogy nem egy betegségnek nézzük, és nem ijedjünk meg mert ez van.
Azért kell beszélni róla, hogy nem legyen egy bélyeg a diszlexiáson, mert igen is egy teljes értékű emberke aki alkot és aki a társadalomnak egy hasznos tagja lehet.

Hozzászólásódát várom kedves olvasó, hogy szerinted miért kell beszélni arról hogy van diszlexia, diszkalkulia, és diszgráfia.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése